Program

UpdatedFSeptember 13, 2018

yDay 1z 29th NOV (Thursday), 2018

Welcome

9:00`9:20 (20min) Room A

Keynote Ⅰ

9:20`9:50 (30min) Room A

TBA
Chair: Makoto Sakai (Institute of Crop Science, NARO)
Speaker: Teruo Miyazawa (Tohoku University)

Keynote Ⅱ

9:50`10:20 (30min) Room A

Rice in the Eastern Culture -A Quest for Global Health-
Chair: Kishio Nanjo (Wakayama Rosai Hospital)
Speaker: Chisho Namai (Koyasan University)

Coffee break

10:20`10:30 (10min) Room A

Keynote Ⅲ

10:30`11:00 (30min) Room A

Rice: Importance for Global Nutrition
Chair: Teruo Miyazawa (Tohoku University)
Speaker: Naomi K Fukagawa
(Belsville Human Nutrition Research Center USDA)

Symposium Ⅰ (Production, Economy and Environment)

11:00`12:20 (80min) Room A

Contemporary Global Rice Economies:
Structural Changes of Rice Production/Consumption and Trade
Chair: Harold Roy-Macauley (Africa Rice Center)
Speaker: Shoichi Ito (Kyushu University)
TBA
Chair: Harold Roy-Macauley (Africa Rice Center)
Current situation of rice production in Japan
Chair: Makoto Sakai (Institute of Crop Science, NARO)
Speaker: Kana Saguchi
(National Federation of Agricultural Cooperative Associations(ZEN-NOH))
Rice: Grain of hope and health in Africa
Chair: Makoto Sakai (Institute of Crop Science, NARO)
Speaker: Harold Roy-Macauley (Africa Rice Center)

Lunch / Poster Session

12:20`14:00 (100min) Room B-1, 2

Keynote Ⅳ

14:00`14:30 (30min) Room A

FAO and the Situation of World Food Security and Nutrition
Chair: Tsukasa Matsuda
(Graduate School of Bioagricultural Sciences, Nagoya University)
Speaker: Mbuli Charles Boliko
(Liaison Office in Japan at Food and Agriculture Organization of the United Nations)

Symposium Ⅱ
(Nutrition, Epidemiology and Disease Prevention)

14:30`15:50 (80min) Room A

TBA
Chair: Satoshi Sasaki
(Department of Social and Preventive Epidemiology, School of Public Health, The University of Tokyo)
TBA
Chair: Michihiro Sugano
(Kyushu University, Prefectural University of Kumamoto)
Speaker: Satoshi Sasaki
(Department of Social and Preventive Epidemiology, School of Public Health, The University of Tokyo)
Preventive effect of polyunsaturated fatty acids and vitamin E in rice bran oil on lifestyle related disease
Chair: Michihiro Sugano
(Kyushu University, Prefectural University of Kumamoto)
Speaker: Yoko Fujiwara (Ochanomizu University)
JAPAN diet and health-The present and Future-
Chair: Satoshi Sasaki
(Department of Social and Preventive Epidemiology, School of Public Health, The University of Tokyo)
Speaker: Tamio Teramoto (Teikyo Academic Research Center)

Oral Communication

15:50`17:50 (120min) Room A

Physico-chemical analysis to evaluate the quality of rice bran oil
Speaker: Yasushi Endo
(School of Bioscirnce and Biotechnology, Tokyo University of Technology)
The effect of staple foods on the aging of mice
Speaker: Tsuyoshi Tsuduki
(Graduate School of Agriculture Science, Tohoku University)
Value creation and addition of rice and its significance to Thai culture
Speaker: Riantong Singanusong
(International Association of Rice Bran Oil)
Mediators of the effects of rice intake on health:
The benefit of a traditional Japanese diet centered on rice
Speaker: Minori Koga
(Department of Psychiatry, National Defense Medical College)

Banquet

18:00`20:00 Sakura

yDay 2z 30th NOV (Friday), 2018

Keynote Ⅴ-1

9:00`9:20 (20min) Room A

Immunomodulatory function of rice components
Chair: Teruo Miyazawa (Tohoku University)
Speaker: Masako Toda
(Laboratory of Food and Biomolecular Science, Graduate School of Agricultural Science, Tohoku University)

Keynote Ⅴ-2

9:20`9:40 (20min) Room A

Rice flour as a promising food material for nutrition and health
Chair: Motoni Kadowaki (Niigata Institute of Technology)
Speaker: Tsukasa Matsuda
(Graduate School of Bioagricultural Sciences, Nagoya University)

Symposium Ⅲ-1 (Macronutrients)

9:40`11:20 (100min) Room A

New Physiological Functions of Rice Proteins of Endosperm and Bran
Chair: Alison Lovegrove (Rothamsted Research)
Speaker: Motoni Kadowaki (Niigata Institute of Technology)
Activation of the Endogenous Antioxidative System by Rice Protein through Nrf2 Pathway
Chair: Alison Lovegrove (Rothamsted Research)
Speaker: Lin Yang (Harbin Institute of Technology)
Improving rice dietary fibre content and composition for human health
Chair: Motoni Kadowaki (Niigata Institute of Technology)
Speaker: Alison Lovegrove (Rothamsted Research)
Bio-functionality of super-hard rice with long-chain amylopectin
Chair: Motoni Kadowaki (Niigata Institute of Technology)
Speaker: Ken'ichi Otsubo
(Niigata University of Pharmacy and Applied Life Science)
Nutrigenomics Study of the Functionality of Heat-Moisture Treated Brown Rice
Chair: Motoni Kadowaki (Niigata Institute of Technology)
Speaker: Hisanori Kato
(Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo)

Symposium Ⅲ-2 (Clinical Studies)

11:20`12:40 (80min) Room A

Rice bran oil and Sesame oil Blend Lowers Hyperglycaemia and Improves Lipids in Patients with Type 2 Diabetes Mellitus
Chair: Michio Hashimoto (Shimane University Faculty of Medicine)
Speaker: Sankar Devarajan (University of Arkansas at Pine Bluff)
Effects of ultra-high hydrostatic pressurizing brown rice on health life span of elderly Japanese:
a 2-year randomized and controlled trial
Chair: Sankar Devarajan (University of Arkansas at Pine Bluff)
Speaker: Michio Hashimoto (Shimane University Faculty of Medicine)
Gamma-oryzanol for behavioral and psychological symptoms of dementia
Chair: Tatsuya Matsura (Tottori University Faculty of Medicine)
Speaker: Masahiko Fujii (Sendai Tomizawa Hospital)

Lunch / Poster Session

12:40`14:10 (90min) Room B-1, 2

Keynote Ⅵ

14:10`14:40 (30min) Room A

Anticancer Activity of Inositol and Inositol Hexaphosphate
Chair: Kiyotaka Nakagawa
(Graduate School of Agricultural Science, Tohoku University)
Speaker: Vucenik Ivana
(University of Maryland School of Medicine, Baltimore, Maryland)

Symposium Ⅳ (Phytonutrients)

14:40`16:20 (100min) Room A

Protective effect of tocotrienol on in vitro and in vivo models of Parkinson's disease
Chair: Riantong Singanusung
(International Association of Rice Bran Oil)
Speaker: Tatsuya Matsura (Tottori University Faculty of Medicine)
Myo-inositol for the Prevention of Gestational Diabetes Mellitus
Chair: Riantong Singanusung
(International Association of Rice Bran Oil)
Speaker: Rosario D'Anna (University of Messina)
NEW TECHNOLOGIES IN RICE DERIVATIVES
Chair: Tatsuya Matsura (Tottori University Faculty of Medicine)
Speaker: Cecilia Anselmi (University of Siena)
Absorption and Metabolic Fate of γ-Oryzanol
Chair: Tatsuya Matsura (Tottori University Faculty of Medicine)
Speaker: Kiyotaka Nakagawa
(Graduate School of Agricultural Science, Tohoku University)

Awards Ceremony

16:20`16:50 (30min) Room A

Closing

16:50` Room A

PAGE TOP